Aeres zet in op communicatie en adoptie rondom werkomgeving

Bijna twee jaar geleden ging de onderwijsorganisatie Aeres live met hun social intranet en digitale werkomgeving voor medewerkers. Best een uitdaging met vijf verschillende instellingen en de bijbehorende digitale kennis- en informatiebehoefte. Om de implementatie en adoptie in goede banen te leiden koos Aeres voor een samenwerking met Adoptics.

Ziekenhuis Nij Smellinghe verhoogt medewerkerbetrokkenheid met sociaal intranet

Een intranet dat zo intuïtief werkt dat het geen uitleg behoeft. En dat zo goed is afgestemd op de behoeften van medewerkers dat zij het iedere dag gebruiken. Bestaat dat? Ja. Maar dat vergt wel dat je heel goed nadenkt over ‘de achterkant’. Want eenvoudig is dat allerminst, zo weet communicatieadviseur Annemarie Wiersma van Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Ze werd hierbij geholpen door Adoptics.

BauWatch Base zorgt voor hét BauWatch-gevoel

In 2022 heeft BauWatch haar nieuwe portal 'BauWatch Base' - voor medewerkers in zes Europese landen - gelanceerd. Hét fundament voor elke medewerker in zijn informatie- en communicatiebehoefte. Om dit voor elkaar te krijgen was het belangrijk aandacht te besteden aan kennismaking en adoptie onder medewerkers. Voor het adoptietraject heeft BauWatch samengewerkt met Adoptics.

Vektis verhoogt adoptie door inzet van ambassadeurs

Vektis greep de implementatie van Microsoft 365 aan om ook meteen een sociale digitale werkomgeving te creëren die collega’s en teams dichter bij elkaar brengt. Adoptics begeleidde de implementatie, die middenin coronatijd en al thuiswerkend plaatsvond. Hoe verliep dit traject en welke vruchten wierp de aanpak af?

Vektis omarmt hybride werken met sociale digitale werkomgeving

Meer kennis delen en van elkaar leren, transparantie en samenwerking bevorderen, maar ook meer in verbinding staan met elkaar. Vanuit die behoeften ging Vektis op zoek naar de digitale mogelijkheden om medewerkers te ondersteunen bij hun werk. Welke inrichtingskeuzes zijn gemaakt en wat het heeft het de organisatie gebracht?

UW maakt medewerkers 'digital minded'

UW helpt in de regio Utrecht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen en uitvoeren van passend werk. Met een team van circa 100 medewerkers begeleidt UW ruim 900 mensen. Om de efficiency te verhogen zette UW enkele jaren geleden een digitaliseringsslag in. Het aanbieden van nieuwe technologie betekent echter niet dat medewerkers direct alle mogelijkheden optimaal benutten. Daarom riep UW de hulp in van Adoptics.