Vertrouwen is een werkwoord

Welkom in het tijdperk waarin samenwerken, dankzij digitale tools, geen grenzen kent. Thuiswerken, videobellen en teamschats zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze werklevens. Maar wacht even, hoe zit het met dat ene belangrijke ingrediënt dat al deze digitale samenwerkingen soepel laat verlopen? Juist, ik heb het over vertrouwen!

We zijn niet langer beperkt tot dezelfde kantoormuren en kunnen nu samenwerken met mensen in heel Nederland of zelfs over de hele wereld. Maar hier komt de uitdaging: hoe bouw je vertrouwen op wanneer je je team met name via een scherm ziet? 

Het ingrediënt
Geloof het of niet, vertrouwen is hét ingrediënt voor samenwerking op afstand. Wanneer je elkaar niet recht in de ogen kunt kijken, moet je vertrouwen opbouwen op een hele nieuwe manier. Het grotendeels ontbreken van die fysieke aanwezigheid betekent dat je moet vertrouwen op communicatie, betrokkenheid en gemeenschappelijke doelen. Ik geef je enkele tips voor het opbouwen en onderhouden van vertrouwen. 

1. Duidelijke communicatie
Communicatie is de hoeksteen van vertrouwen. Communiceer helder en open over verwachtingen, doelen en voortgang. Gebruik de beschikbare communicatiekanalen om ervoor te zorgen dat informatie voor iedereen toegankelijk is.

2. Transparantie
Wees open en eerlijk over successen en uitdagingen. Transparantie bevordert een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid binnen het team.

3. Stel duidelijke doelen
Zorg ervoor dat alle teamleden begrijpen hoe hun individuele bijdragen passen in het grotere geheel. Dit versterkt het gevoel van betrokkenheid en vertrouwen.

4. Respecteer grenzen
Yes, technologie is 24/7, maar nee, dat betekent niet dat je altijd beschikbaar moet zijn. Respecteer werkuren en privétijd om een gezonde balans te behouden.

5. Feedback is groei
Feedback is een manier om te laten zien dat je om iemands groei en succes geeft. Geef opbouwende feedback en waardeer de inspanningen van je collega’s.

6. Maak persoonlijk contact
Regelmatig persoonlijk contact, zelfs als het virtueel is, kan het menselijke aspect van samenwerking versterken. Plan informele gesprekken om elkaar beter te leren kennen. En dat ook gewoon op locatie.  

Vertrouwen is dus niet zomaar een woord; het is een werkwoord. Het kost tijd om op te bouwen, maar het is de investering meer dan waard. Met vertrouwen als de kern van je team, zal je merken dat communicatie soepeler verloopt, betrokkenheid stijgt en successen groter worden. En laten we niet vergeten: technologie is de gereedschapskist, maar vertrouwen is de sleutel tot succes.

Meer weten over dit thema?
Kom naar het summum van HR & Communicatie. Een middag vol inhoudelijke verhalen en inspirerende workshops.