Laat de handjes maar wapperen

Nog steeds bestaat een groot deel van onze werkdag uit online of hybride overleggen. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze gezamenlijke momenten samen stappen maakt en in actie komt? Zeg maar, even lekker de handen uit mouwen steken. Voor een facilitator of voorzitter een behoorlijke uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. In deze blog deel ik enkele werkvormen voor actie in je online sessie.

Zo breng je een intranet tot leven

Veel organisaties denken vaak in laatste instantie aan de adoptie onder hun medewerkers, omdat ze er van uitgaan dat nieuwe technologie gewoon gebruikt wordt als het beschikbaar is. Gebruikersadoptie is echter het fundament waarop je bouwt en begint gelijk met - of liever zelfs nog eerder dan - de technische implementatie. Geen moment later!

Zo breng je (nieuwe) energie in je sessie

Online werksessies. Onze agenda is er tegenwoordig aardig mee gevuld. Maar hoe zorg je ervoor dat je het online (samen)werken aantrekkelijk houdt? En dat medewerkers niet halverwege een sessie afhaken en hun mailbox gaan bijwerken? Oftewel, hoe behoud of creëer je de energie in je sessie? In deze blog deel ik hiervoor enkele werkvormen.

Werkvormen voor een vliegende start

We werken nog steeds veel vanuit huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je het online (samen)werken aantrekkelijk houdt? Wat kun je doen om meer interactie tot stand te brengen en hoe betrek je medewerkers? In deze blog deel ik enkele werkvormen voor een vliegende start van je (online) sessie.

Valkuilen én tips voor een succesvolle digitale werkplek

Of het nu gaat om een social intranet, een digitale werkplek of het gebruik van bijvoorbeeld Microsoft Teams. Het aanschaffen en inrichten van een goed systeem voor interne communicatie en efficiënte samenwerking is één. Maar ervoor zorgen dat medewerkers of andere gebruikers er goed, actief en met een glimlach mee willen werken is een tweede. 

Motivatie of politiek?

Centraal in veel van de gesprekken die ik met mensen heb, is adoptie en verandermanagement. Op basis van een meetup over adoptie, die ik faciliteerde zet ik de belangrijkste take-aways voor je op een rij.

Delen is het nieuwe mailen

Ken je dat? Je hebt een document dat je door acht personen moet laten beoordelen. Dan gebeurt het volgende...

Hoe betrek je medewerkers nu we ineens online (samen)werken?

Nu we vanwege de coronamaatregelen allemaal zoveel mogelijk thuiswerken, ligt ineens het nut én de noodzaak van online (samen)werken op tafel. Veel organisaties faciliteerden al het online (samen)werken, anderen voeren het nu versneld in. Hoe zorg je ervoor dat je de medewerker niet uit het oog verliest in deze roerige tijd? Drie tips voor adoptie van het online (samen)werken...