Het verhaal achter Adoptics

Onlangs werden Chris en Doreen geïnterviewd door De Zaak - een online uitgever voor ondernemers - over hoe wij de stap van een baan in loondienst naar ondernemerschap maakten.

Regel jij de communicatie even?

Binnenkort stapt jullie organisatie over op een nieuwe digitale werkplek. Een heel goed idee en aan de projectgroep de mooie taak om te zorgen dat het soepel, makkelijk en zonder gedoe wordt ingevoerd en in gebruik wordt genomen door alle collega’s. Het management denkt dat dit zo even geregeld is en heeft zonnige verwachtingen: "Regel jij de communicatie even?" Maar om medewerkers echt te betrekken bij en verbinden aan (digitale) veranderingen, is veel meer nodig...

Dag van de Digitale Communicatie

Vandaag is het de dag van de Digitale Communicatie. Hét moment om tips en ideeën uit te wisselen met je collega's over digitale communicatie. Voor ons is digitale communicatie inmiddels vanzelfsprekend. Vanuit huis, op kantoor of bij een opdrachtgever. Hoe houd je online meetings - een veelgebruikte vorm van digitale communicatie - aantrekkelijk? Wat kun je doen om meer interactie tot stand te brengen en hoe betrek je deelnemers? Vandaag delen wij onze tips met je!  

Digitale onboarding, hoe doe je dat?

De zomervakanties lopen op hun einde. Een nieuw seizoen begint. Vaak ook het moment waarop veel mensen starten met een nieuwe baan. Als organisatie kun je maar één keer een eerste indruk maken. Zorg dus dat je aandacht hebt voor het onboarden van nieuwe medewerkers. De combinatie van fysiek en digitaal is vaak het meest effectief. In deze blog delen we hoe je in drie verschillende onboardingsfasen met behulp van digitale middelen medewerkers kan verwelkomen, wegwijs maken en betrekken bij je organisatie. 

Drie tips voor een knallende afsluiting van je (online) sessie

Ze zeggen wel eens: een goed begin is het halve werk. Maar een goede afsluiting van je (online) sessie is minstens zo belangrijk. Met welk gevoel je deelnemers de sessie verlaten, bepaalt voor een groot deel hoe de ze terugkijken op het geheel. In deze blog deel ik enkele werkvormen voor een knallend einde!

Laat de handjes maar wapperen

Nog steeds bestaat een groot deel van onze werkdag uit online of hybride overleggen. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze gezamenlijke momenten samen stappen maakt en in actie komt? Zeg maar, even lekker de handen uit mouwen steken. Voor een facilitator of voorzitter een behoorlijke uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. In deze blog deel ik enkele werkvormen voor actie in je online sessie.

Zo breng je een intranet tot leven

Veel organisaties denken vaak in laatste instantie aan de adoptie onder hun medewerkers, omdat ze er van uitgaan dat nieuwe technologie gewoon gebruikt wordt als het beschikbaar is. Gebruikersadoptie is echter het fundament waarop je bouwt en begint gelijk met - of liever zelfs nog eerder dan - de technische implementatie. Geen moment later!

Zo breng je (nieuwe) energie in je sessie

Online werksessies. Onze agenda is er tegenwoordig aardig mee gevuld. Maar hoe zorg je ervoor dat je het online (samen)werken aantrekkelijk houdt? En dat medewerkers niet halverwege een sessie afhaken en hun mailbox gaan bijwerken? Oftewel, hoe behoud of creëer je de energie in je sessie? In deze blog deel ik hiervoor enkele werkvormen.

Werkvormen voor een vliegende start

We werken nog steeds veel vanuit huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je het online (samen)werken aantrekkelijk houdt? Wat kun je doen om meer interactie tot stand te brengen en hoe betrek je medewerkers? In deze blog deel ik enkele werkvormen voor een vliegende start van je (online) sessie.

Valkuilen én tips voor een succesvolle digitale werkplek

Of het nu gaat om een social intranet, een digitale werkplek of het gebruik van bijvoorbeeld Microsoft Teams. Het aanschaffen en inrichten van een goed systeem voor interne communicatie en efficiënte samenwerking is één. Maar ervoor zorgen dat medewerkers of andere gebruikers er goed, actief en met een glimlach mee willen werken is een tweede. 

Motivatie of politiek?

Centraal in veel van de gesprekken die ik met mensen heb, is adoptie en verandermanagement. Op basis van een meetup over adoptie, die ik faciliteerde zet ik de belangrijkste take-aways voor je op een rij.

Delen is het nieuwe mailen

Ken je dat? Je hebt een document dat je door acht personen moet laten beoordelen. Dan gebeurt het volgende...